Omar tränar för att bli bäst


Omar Abdullahi

Omar Abdullahi är 16 år och bor i Göteborg på Hisingen med sin mamma och två äldre systrar. Han kom till Sverige för två år sedan och tränar löpning i Sävedalens AIK. Omar kommer att springa Bergsjöloppet och vill få fler ungdomar att prova på friidrott.

Vad fick dig att börja med löpning?
När jag kom till Sverige för två år sedan hade vi idrottsdag i skolan och jag var med i en tävling. Jag kom tvåa på 9,8 km vilket var roligt. Efter det rekommenderade min idrottslärare mig att börja med friidrott.

Vad är det som du tycker om med löpning?
Att jag är duktig inom löpning och att jag oftast kommer på första plats.

Varför tycker du att någon annan ska testa?
För att det är roligt med löpning och det är hälsosamt.

Har du tips till den som är nyfiken på att börja?
Jag tycker att alla ska prova löpning för att kanske upptäcka ett nytt intresse.

Hur motiverar du dig själv till att kämpa mer?
Jag lägger mer tid på att bli en bra löpare och jag tränar 5 dagar i veckan för att min ambition är att bli en internationell löpare.

Omar Abdullahi

FAKTA:
Namn: Omar Abdullahi
Ålder: 16 år
Klubb: Sävedalens AIK.

 

 

Anmäl dig till Bergsjöloppet här!