Motion för hälsa och integration – Bergsjöloppet är tillbaka

Söndagen den 16 september är det återigen dags för Bergsjöloppet, ett gratis motionslopp där alla kan vara med – och alla får medalj. Välkommen till en folkfest med fullt fokus på träning och hälsa i stadsdelen Bergsjön.

I år arrangeras Bergsjöloppet för fjärde året i rad av Bergsjön Vårdcentral och Nötkärnan. Antalet löpare har ökat stadigt sedan starten 2015, och i år räknar arrangörerna med att nå 1000 deltagare i alla åldrar.

Ett lopp för alla
Grundtanken med Bergsjöloppet är att alla ska kunna vara med: man kan springa, rulla eller gå runt banan. Det kostar inget att vara med, och alla får medalj. Här finns också fyra olika distanser att välja mellan, från ett minilopp ör de allra minsta till ett 5-kilometerslopp för vuxna. Innan loppet kommer det också att anordnas gratis träningstillfällen för den som vill, mer information om dessa kommer ut på Bergsjöloppets hemsida inom kort.

För minskade hälsoklyftor
Bergsjöloppet är till för alla, men förhoppningen är att just Bergsjöborna ska känna sig lite extra välkomna. I Bergsjön är medellivslängden lägre än i övriga Göteborg och många av stadsdelens innevånare lider av dålig hälsa. Bergsjöloppet är ett sätt att minska dessa hälsoklyftor, menar Christer Andersson, verksamhetsansvarig på Bergsjön Vårdcentral och initiativtagare till Bergsjöloppet.
– Ja, det är ett sätt att öka intresset för en sund och rörlig livsstil här i Bergsjön, vi hoppas ju att fler ska upptäcka hur roligt det är med att motionera tillsammans.

Och stolthet för sin stadsdel
Bergsjöloppet är också ett sätt att bjuda in till besök i Bergsjön, att visa upp en annan sida av stadsdelen än den som vanligtvis syns i media.
– Det finns mycket bra med Bergsjön. Folk som bor här trivs här och är stolta över sin stadsdel. Bergsjöloppet är ett utmärkt tillfälle att komma hit och hälsa på – att se hur vi har det, säger Christer Andersson.

Mer information och anmälan
Boka in den 16 september i kalendern, och anmäl dig till årets Bergsjölopp här.
Här kan du också läsa mer om loppet.

För mer information och bildmaterial, kontakta pressansvarig Annica Ljungberg: annica@xlntcommunication.se